logo omi


dr.sci. Roman Paškulin, dr.med.
terapevt
medicinske hipnoze


Leta 2002 je diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, leta 2012 pa je doktoriral z disertacijo »Farmakodinamika enteogenih drog – vpliv na izražanje genov«.

Z medicino zasvojenosti se je seznanil že kot študent in je za prostovoljno delo na tem področju leta 2002 prejel tudi naziv Naj prostovoljca leta. Znanje je tekom naslednjega desetletja poglabljal na medicinskih ekspedicijah, kjer se je seznanil z reševanjem civilizacijskih bolezni v drugih družbenih okoljih. Obiskal je Vzhod in njihovo reševanje problemov z opijem, Južno Ameriko pri obvladovanju kokainizma ter Afriko z njihovim pojmovanjem svobode, odraslosti in prevzemanja odgovornosti.

Leta 2005 je ustanovil OMI Inštitut z namenom znanstvene evalvacije tradicionalnih metod zdravljenja; domačih, evropskih in tujih. Rezultati raziskav so objavljeni v številnih mednarodnih znanstvenih publikacijah. Najodzivnejše je odkritje delovanja ibogaina na celični metabolizem energije s posledičnim premikom bivanjskega modusa posameznika.

Je član Društva za medicinsko hipnozo Slovenije, raziskovalec na Medicinski fakulteti, član strokovnega sveta Združenja za integrativno medicino Slovenije (ZIMS) ter Mednarodnega centra za etnobotanične raziskave, izobraževanje in storitve (ICEERS) ter predsednik častnega razsodišča Zveze nevladnih organizacij na področju drog in zasvojenosti.